Iată ce veți mai putea citi pe blogul nostru în următoarele zile (și, implicit, niște interesante recomandări de lectură). Vă reamintim că suntem, tot timpul, în căutare de colaboratori.
- O recenzie semnată de Daniela Maria la cartea de convorbiri Filosofia ca mode de viață, în care Pierre Hadot stă de vorbă cu Arnold Davidson. O nouă apariție Humanitas 2019. O carte pe care v-o recomandăm cu căldură și despre care sperăm să mai vorbim.
- O recenzie de Dana Jalobeanu la recenta carte a lui Denis Robichaud, Plato’s Persona. Renaissance Humanism and Platonic Traditions, University of Chicago Press, 2018.
Cartea lui Robichaud este o fascinantă incursiune în lumea și scrierile lui Marsilio Ficino și o încercare de a descifra câteva dintre „misterele” care învăluie, de foarte multă vreme scrierile lui Marsilio Ficino. Cum trebuie să citim Scrisorile lui Ficino? Care este cheia de intrare în masiva Teologie platonică? Vrea Ficino să construiască o nouă religie, un creștinism reformat cu accente platonice? Și cum rămâne cu scrierile sale de magie? (De triplici vita). Găsiți în cartea lui Robichaud răspunsuri și explicații la toate aceste întrebări.
Veți putea în curând citi și o serie de recenzii și eseuri de filosofia științei și cosmologie filosofică, precum și semnale de carte. Și, sperăm, discuții pe marginea cărților citite (sau a recenziilor publicate)
Daian Bica pregătește o recenzie a unei cărți foarte recente: Nancy Cartwrigth, Nature, the artful modeller, (2019). Și tot Daian ne va reaminti importanța și relevanța cărților lui Mary Hesse, un autor pe care n-ar strica să-l reluăm, din când în când (Analogies and models in science, Forces and Fields).
Blogul „Ce mai citim” a fost înființat în august 2018. E un loc unde se adună cititorii și în jurul căruia se agregă proiecte. E un spațiu de dialog și un loc care agregă idei. Vorbim despre cărți, recomandăm cărți, ne povestim unii altora ce am mai citit. Ușile noastre sunt deschise. Publicăm recenzii de carte în română sau în engleză, precum și eseuri critice, discuții filosofice pe marginea unor cărți de filosofie, literatură, istorie, științe, artă. Așteptăm recomandările și propunerile voastre de recenzii, semnale de carte sau discuții (în curând vom relua și întâlnirile noastre de vineri seara).