Authors

20160805_165757Dana Jalobeanu, profesor, cercetător și cititor pasionat, călătoresc, de preferință, prin istoria modernității timpurii. Fizician convertit la filosofie, investighez tipurile de erori și năzbâtii care stau la baza apariției științei moderne. Mă găsiți la Facultatea de Filosofie, dar și la secția de științe umaniste a Institutului de Cercetare al Universității București. În timpul liber editez Journal of Early Modern Studies, imaginez cursuri noi și proiecte diverse, citesc literatură și ascult multă muzică clasică (în ultima vreme mai mult operă).

 

 

poza profil

Veronica Lazăr e istoric al ideilor și cercetător al culturii politice Iluministe.

 

 

 

grigoreGrigore Vida, istoric al filosofiei și al științei. Inactual și erudit; sceptic și relativizant: folosesc istoria ca să ciocănesc picioarele de lut ale absolutizărilor. Nu dau like la citate care nu conțin și referința (la ultima ediție critică). Până acum doar am făcut cărți din alte cărți; pe mai departe aștept isprăvi mai mari de la mine. Nu mă sui cu prezumția până la a crede că vă voi persuada să citiți mai mult, dar nădăjduiesc că veți roși uneori pentru cât de puțin ați citit.  Mă găsiți, momentan, la IRH-ICUB, institutul de cercetare al Universității din București, unde investighez forme de matematizare ale modernității timpurii.

 

Doru CastaianDoru Căstăian, profesor, publicist, doctor în filosofie, cititor pasionat, căutător febril al adevărului sau, în absenţa lui, al stărilor de stupefacţie fertilă. Pasionat în special de filosofia ştiinţei, de evoluţia culturală şi de filosofia istoriei, încerc să pun la un loc piesele unui puzzle imposibil şi să dau celorlalţi ceva care să-i scuture, să-i trezească, să-i facă să se întrebe laolalta cu mine despre ceea ce e, poate, de neinterogat.

 

Poza Iovan Drehe

Iovan Drehe este doctor în filosofie al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și în prezent activează ca cercetător în cadrul Institute for Research in the Humanities, ICUB (Universitatea din București). Este interesat în special de istoria filosofiei și argumentare.

 

 

FogasRareș Fogaș este absolvent de filosofie și student la masteratul de filosofie analitică al Facultății de Filosofie, Universitatea din București. Este interesat în special de filosofie analitică timpurie și de logică.

 

 

 

 

 

Vasile Visotchi

Vasile Visoțchi, student la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, cu un regim de lucru cartezian și toată ziua petrecută în pat, citesc și beau ceai, ascult muzica pe care o îndrăgesc, meditez și aștept să fiu găsit de Nirvana. Îmi imaginez că lectura e ca un joc de șah în care ai de făcut mutările potrivite pentru partide interesante. Cu cele mai frumoase dintre ele, am bucuria să mă împart.